Det runda passivhuset

_92A5702_b2

Fler bilder på huset och från byggprocessen finns här. 

SVT-programmet ”Husdrömmar” om Villa Circuitus ser du här.

Villa Circuitus står för högklassig design och maximal energieffektivitet. Den kompakta runda kroppen minimerar värmeförluster och ger en spännande form både exteriört och interiört. Byggnaden har fyra sovrum, ett stort kök med matplats och stora ljusinsläpp mot söder. Alla rum är optimalt placerade för att minska kanallängder och minimera ventilationsförluster. Taköverståndet är inte enbart en arkitektonisk lösning utan utgör även solavskärmningen. Sedumtaket och träpanelen i kombination med orange skivmaterial ger huset sin ekologiska karaktär.

Villa Circuitus är byggd med sunda material som återvunnet papper och glas. Uppvärmningen sker med en minivärmepump, ett borrhål förvärmer eller förkyler den inkommande luften. Glasverandan ligger utanför klimatskärmen på taket och är en ”Växjölösning” med regnfria naturupplevelser året om.

Huset är certifierat enligt den höga internationella passivhusstandarden. Ett flertal passivhuscertifierade komponenter har använts. Unik är även den inblandade kompetensen, samtliga konsulter är certifierade passivhusexperter. Alla leverantörer och byggare har utbildats till internationellt certifierade passivhushantverkare innan arbetena började.

Villan är den första i sitt slag i Sverige. Den används som privatbostad av en familj. Byggprocessen har dokumenterats noga både tekniskt, ekonomiskt och vad gäller ”mjuka värden”. Från inflyttningen, som skedde i november 2015,  kommer huset att följas upp noggrant under flera år.

Vi som har byggt är Simone Kreutzer och Tommy Wesslund, båda certifierade passivhusexperter och med specialkompetens inom energi och ventilation.

Är du intresserad att få veta mer om Villa Circuitus?
Välkommen att kontakta Simone Kreutzer, tel. 0470-705174,
mail simone@igpassivhus.se eller
Tommy Wesslund, tel. 0470-705171, mail tommy@igpassivhus.se