Interiör – varför träet ska vara synligt i ett Circuitus hus

Trä är ett fantastiskt material, speciellt inne i huset. Lukten och utseendet skapar behagliga känslor och trivsel. Vi valde att göra träet synligt och att ge materialet rum i hela huset. Massiva trägolv, köksinredning, väggpanel, innerdörrar med karm – en varm träkaraktär vart man än tittar.

Golvisolering i stora rummet.

Men vi börjar från början. När träullsisoleringen var på plats, samt installationer och el placerade i tak, väggar och golv kunde vi börja med att ”klä in huset”.

Golvläggning i stora rummet.
Golvet i sovrummet.

Efter isoleringen av sovrumsgolvet fick Simone prova att lägga trägolvet själv. Första gången är alltid en utmaning, men det gick bra och stoltheten efter 6 timmars arbete syntes i hennes ansikte. Nu är det bara att fortsätta även när ryggen strejkar…bara loften, kontor och stora rummet kvar, men det skulle gå ändå.

Otto hann klart med sista takpanelen innan semestern.

Innan vi gick på semester ville vi ha klart stora rummets innertak. Världens duktigaste snickare Otto hann precis med den sista panelen, fredagen den 10 juli.

Efter semestern startade vi om med ny energi. Vi var så ivriga att vi faktiskt började en vecka tidigare än tänkt, den 27 juli.

Artis hjälpte till med golvet.

Golvisoleringen i stora rummet tog bara några timmar och sedan kom Artis och hjälpte till med trägolvet. För att det fina golvet även ska vara fint även framöver vaxades det två gånger. Nu är det skyddat för lång tid.

Golvvaxning pågår.
Golvet vaxat och klart i stora rummet.

Vi valde massiva limträpaneler i taket även till sovrum och badrum. Dessa spikades upp nu, och ytter- och innerdörrar monterades. Ja, även här blev det massivträ, det ska inte snålas med hållbarhet och kvalitet tycker vi. Lite speciella är också låsen till innerdörrarna där magneter gör stängningen tystare och mjuk.

Takpanelen i limträ sätts upp.
Takpanelen i sovrummet är klar.
Montage av innerdörr.
Så här ser innerdörren med magnetlås ut.

Nu kunde köket monteras. Det massiva köket, måttanpassat och med vackra och funktionella detaljer, monterades på 1,5 dagar. De färdigmonterade skåpen placerades och dörrarna monterades. Ett unikt kök med många fina finesser stod klart för hushållsapparaterna som kom en vecka senare. Spisen med inbyggd fläkt, höga skåp med mycket förvaring, ett extra utfällbart bord på gaveln och det rostfria tvättstället är några av de genomtänkta lösningarna.

Köksskåpen är anpassade till taklutningen.
Kökslådor med träkänsla.
Montage av köksön.
Köket monterat och klart.
Nu har också vitvarorna kommit på plats.

Vi är mycket nöjda med resultatet!