Sommaren i Villa Circuitus

135

Vilken härlig sommar vi har haft och sensommaren verkar fortfarande ge oss mycket sol. Trots höga temperaturer utomhus har vi alltid haft det svalt och behagligt i vårt passivhus.

Nu har det gått 10 månader sedan inflyttningen och här är husets aktuella energisiffror:
Köpt energi för värme, varmvatten och fastighetsel: – 2800kWh
Hushållsel, apparater, belysning: – 2000kWh
Efter 4 månader med solceller på taket har vi producerat + 1900kWh.

Det går verkligen bra och vi är mycket nöjda.

137

Vi har dock inte bara vilat utan även jobbat bort ett antal punkter på ”to do- listan”. Vi har byggt färdigt carporten, isolerat och klätt in den. Efter sommaren kom Stefan från Wederslöf byggnadsvård till oss igen och fyllde även carportens tak med cellulosa. Så klart ska vi ha en sund isolering överallt.

136

Och så har mästerverket, plan 2 blivit klart och gett oss ett vackert utrymme, ljust och med fin utsikt. Varje detalj är gjord med kärlek och noggrannhet och man ser att vi har blivit rätt duktiga snickare själva.

Den vita panelen som fanns runtom på plan 1 återkommer även på plan 2, både på väggarna och i taket. Trots lite pusselarbete bit för bit kändes det helt rätt att fortsätta med samma material. Balkarna, som bara är en illusion, ligger i liv med lättreglarna under och ger oss återigen samma känslan som vi hade under byggnationen.

138

Plan 2 har blivit ett lusthus för många aktiviteter, måla, läsa, träna, äta…