Egna rum och nya känslor

84

Vecka 33, arton veckor efter byggstarten, har Circuitus utvecklats vidare till ett hus med egna rum och en glasveranda på plan 2. Visserligen är allt detta bara påbörjat, men det ger ändå nya känslor och intrycket att man någon gång, kanske snart, ska kunna bo i huset.

82

Övervåningen fick mycket uppmärksamhet denna vecka då vårt skyddande tält försvinner vecka 34. Det är viktigt att fasaden på plan 2 är vädertät och att taket är förberett.  Direkt när tältet är nerplockat ska taket förses med tätande duk i de tre facken som inte kunnat monteras hittills på grund av platsbrist.

80

Veckans höjdpunkt inträffade i fredags när vi med fem personers bemanning satte panelen i de övre facken på glasverandan samt förberedde stommen för den omlöpande altanen på övervåningen. Här ska det snart bli ett sedumtak och ett räcke med solceller. Stolparna är redan på plats.

81

Invändigt har det inte hänt så mycket under sommaren, men nu ska det jobbas för fullt för att skapa rum. Att få arbeta med raka väggar för en gångs skull är inte så dumt trots allt. Även innerväggarna kommer att isoleras med träfibermaterial.

85

Vecka 34 blir nog en ny milstolpe. Då tar vi farväl av tältet som har skyddat Circuitus så väl mot regn och blåst den här sommaren. Enligt väderprognosen ser det ljust ut för husets första dagar under bar himmel. Vi håller tummarna för att det ska vara torrt ett tag till, för att våra byggare ska få en lika skön arbetsmiljö uppe på taket som de haft i tältet hittills.

83

Sedan tycker vi så klart att det är jätteroligt att så många vill titta på Circuitus redan nu under byggnationen. Vi ställer gärna upp och visar runt när ni föranmäler ert intresse till oss. Däremot ber vi om förståelse för att vi inte vill att allmänheten går runt på byggarbetsplatsen när ingen av oss är där, för besökarnas och husets säkerhet. Tack på förhand för visad hänsyn!