Snickra, mura, snickra, mura

tält

Nu har vårt tält kommit upp. Ett väderskydd som ger bra arbetsmiljö och säkerställer kvaliteten. Man kan se det på olika sätt – som en onödig extrakostnad eller som en sund investering för ett effektivt arbete och en fuktsäker byggnation.

1

Montaget tog längre tid än planerat, men så är det när man gör något nytt. Om fler valde att bygga fuktsäkert skulle säkert kostnaden sjunka. Vi var i alla fall glada från dag 1 då himlen öppnade sig som så ofta i Växjö.

4

Killarna från SM Mur & Puts har kommit och byggt den bärande inre ringen. Vi vill skapa en skön inomhusmiljö med en massivvägg som är putsad med lera. Väggen ska också lagra värme vintertid och kyla sommartid.

14

Diametern är vald för att det ska vara lätt att modellera runt. Många kontroller blev det!

6

Naturliga Porotherm-block som är smidiga att jobba med.

13

Facken som består av 120 mm träreglar är tillverkade i fabriken. Byggarna är mycket noggranna med att mäta in alla fack innan de placeras i yttre ringen. Detta blir den bärande ytterväggen som samtidigt är installationsvägg, komplett isolerad med träfiberskivor.

10

Facken står på den lufttäta duken som sedan vinklas upp och tejpas ihop med ytterväggens duk. Duken är ingen plastfolie utan en diffusionsöppen folie som kan andas precis som Gortex. Detta är bra för konstruktionen. Syllfolien har också en utjämnande funktion.

15

En nöjd BiWi-snickare som tycker att det här är både roligt och en bra arbetsmiljö. Tack grabbar, ni gör ett jättebra jobb!