Ett kök av pizzakartonger

108

Man skulle kunna tro att vi inte hinner laga mat och äter pizza varje dag. Men nej, detta är kökets emballage som innehöll 21 stommar till köksskåp. Nu har de skruvats ihop och börjar faktiskt likna ett kök.

109

Även här visar sig att det inte är så enkelt att få det fyrkantiga in i det runda. Våra snickare fick pussla och mäta och skruva, men nu hänger några skåp och andra står, och man får genast aptit på en pizza.

110

Äntligen ett riktigt snickararbete igen och denna gång fyrkantigt och enkelt. En carport med förråd ska monteras och även här börjar vi med grunden.

111

Plattans kantbalk ska också bildas av cellglas, och med hjälp av miljövänligt lim satt vi ihop cirka 18 kantbalkar av de 150mm cellglasblocken. Våra snickare placerade de runtom, eller bättre sagt rakt, och satte formen omkring. Glasskummet i mitten ska även hålla Tommys motorcyklar varma.

112

En fredag eftermiddag kom en tuff tjej med betongbilen och fyllde den armerade formen med betong.

113

Veckan efter kom våra lättreglar och snickarna kunde bygga upp stommen. Fördelen med lättreglar är att de är vad de heter, de blir enklare att hantera även vid stora spännvidder. Vi behöver inga stolpar i mitten av denna dubbelcarport, något somliga menar är bra med tanke på hur jag brukar backa in bilen.

114

Nu har väggarna kommit så här långt, och taket är på. Snart dags för stolpar, yttre täthetsskikt och råspont på taket. Även carporten ska vara av hållbar kvalitet precis som hela huset. Tur att vi har samma snickare som har kunskap om alla detaljer!