Gert Wingårdh på besök

24

Vecka 24 var en händelserik vecka! Exempelvis fick huset sin yttre sovsäck i form av återvunnet papper. Det tog två dagar att isolera de 39 facken, ca 3 m höga och 1,20 m breda, med cellulosa.

Denna del av ytterväggen har enbart till uppgift att isolera. Facken bildas av 400 mm breda lättreglar. Isoleringen blir inpackad som i en ulljacka – från insidan av den lufttäta duken och från utsidan av vindduken.

26

Ett lock med hål tillverkades för att kunna spruta in isoleringen med rätt tryck. Per kubikmeter sprutas det in femtiotvå kilo isolering.

28

Cellulosaisolering är ett naturligt och väldigt miljöanpassat alternativ. Materialet är snällt mot huden, irriterar inte och klassas därför som ett miljö– och hälsovänligt isoleringsmaterial. Tidningar, som levereras försorterade, förvandlas till grova fibrer och blandas sedan med miljövänliga tillsatser i en kvarn.  Cellulosaisolering är enligt leverantören naturligt motståndskraftig mot skadedjur, insekter, mögel, röta och brand.

25

Sedan fick vi besök av arkitekt Gert Wingårdh som gillade de varma terrakottafärgerna och miljön i huset. Det var en rolig dag där vi pratade om de olika rummens funktioner, om ljus, färg och hållbarhet.

29

Det gäller att ha rätt fokus när man följer ett passivhusbygge.