Lysande utsikter

100

Snickarna har jobbat flitigt med panelen och hann klara av nästan hela veckans pensum, bara skafferiet är kvar. Det blev mycket fint med den vita panelen som vi köpte färdigmålad, det var bara att montera den på ytterväggens insida.

101

Taket gipsat och alla innerväggar klara för målaren

Det är inte mycket kvar att göra i taket heller innan huset är komplett färdiggipsat. Våra snickare har jobbat mycket fint med alla små passbitar. Det blev nästan enformigt i stora gallerian där det bara sitter fyrkantiga plattor.

Då vi har valt olika takhöjder mellan 2.50-2.90 är taket skiftande och intressant att titta upp i. Detta ger oss möjligheter att bli kreativa i utformningen.

102

Terrassen uppe ger finaste utsikten

Helgen har vi tillbringat ute, som tur var i skönt och soligt höstväder. Jobbet vi gjorde är vi mycket stolta över. Visserligen är vi inga snickare och kan inte få till samma finish som proffsen, men vi har gjort det själva och det kommer vi att tänka på varje gång vi tittar ut och njuter av utsikten.

Vårt trallgolv består av fossilerat trä. Det är helt miljövänligt och fritt från giftiga biocider, istället  kapslas träfibrerna in med en fysisk barriär och görs oåtkomliga för rötsvampar. Det är både snyggt och hållbart. Efter något år när fasadpanelen har grånat kommer också trallen att vara grå. Huset har då fått sin slutliga vackra färgkombination.

103