Råspont och genomföringar

44

Nu är villans tak och golv finklädda i duk. Golvet förbereds noggrant, både smuts, damm och vatten ska bort innan tejpningen sker. Varje genomföring får en manschett och tätas med omtanke.

43

Takets glesning blev mycket snyggt och placerades tids- och spilloptimerat. Fyrkantigt och runt passar inte alltid ihop, men ibland blir det lyckat.

42

Så långt som möjligt har vi minimerade genomföringar i väggar och tak för el och ventilation mm. Men det går inte alltid att genomföra, speciellt när man vill ha ett högt och snyggt tak på 2,70 m. Därför blev vi tvungna att sätta tilluftskanalerna till matsalen i isoleringsskiktet med två genomföringar genom täthetsskiktet. Då vi valde att värma en del av huset med luft ser man på bilden den diffusionstäta isolering som behövs när vi kyler via luften sommartid.

41

Tilluftsdon med manschett – en noggrann och snygg genomföring.

46

Även uppe på taket har det hänt en del.  Efter takpappen läggs  nu råsponten som blir basen till gummiduken på vilken sedumtaket kommer att placeras.

45

Detta är mittringen som blir golvet till vinterträdgården med 360 graders utsikt på övervåningen.

47

Laddat för lufttäthetsmätning. Förhoppningen är att vårt detaljerade kvalitetsarbete ska ge ett högkvalitativt resultat.
Snart vet vi.

48